ניתוח זה מיועד לילדים עם חרשות מולדת, ליקוי שמיעה תחושתי עצבי דו”צ קשה-עמוק על רקע גנטי, זיהומי, כתוצאה ממחלה אוטואימיונית או טיפול בתרופות אוטוטוקסיות. מדובר בילדים שאינם יכולים להפיק תועלת שמיעתית מספקת ממכשירי שמיעה רבי עוצמה אשר לרוב סובלים מעיכוב שפתי והתפתחותי.

ילדים המועמדים לניתוחי שתל עוברים ברור שמיעתי מקיף הכולל בדיקות שמיעה התנהגותיות עם ובלי מכשירי שמיעה במידת האפשר, בדיקות ABR בדיקות הדמיה (CT, MRI) וברור רב מערכתי הכולל בדיקת עיניים, סונר כליות, אק”ג, אקו לב ועוד.

ניתוח זה מיועד גם למבוגרים עם ליקוי שמיעה קשה שאינם מסתדרים עם מכשירי שמיעה קונבנציונאליים וסובלים מתפקוד שמיעתי ירוד. לצורך בדיקת מועמדות לשתל עוברים המטופלים בדיקות שמיעה מקיפות הכוללות מבחני תפישת דיבור שונים בתנאי שקט ורעש עם ובלי מכשירי השמיעה שלהם וכמובן בדיקות הדמיה לצורך הכנה לניתוח.

כל המושתלים, ילדים ומבוגרים, נדרשים להשלים חיסונים לדלקת קרום המוח לקראת הניתוח. מדובר בניתוח המבוצע בהרדמה כללית, ארכו 2-4 שעות בממוצע, במהלכו אני מבצעת פתיחה של חלל המסטואיד, דרכו אני מחדירה את האלקטרודה לתוך חלל האוזן התיכונה ומשם פנימה לתוך השבלול. המעבד החיצוני נצמד לשתל שנמצא מתחת לעור הקרקפת ומקובע לגולגולת באמצעות מגנט. מספר שבועות לאחר הניתוח מתחילים להרכיב את המעבד החיצוני, מבצעים מיפוי ראשוני לשתל ומתחילים תהליך של כיוון והתאמת השתל לצרכי המושתל.

מדובר בתהליך ממושך, המושתל בתחילה שומע צלילים ובהמשך באופן הדרגתי ישנה עליה בהבנת הדיבור. בסופו של התהליך מרבית המושתלים מצליחים להגיע לתפקוד שמיעתי טוב בחברה אפילו בתנאי רעש והילדים מפתחים שפה ומצליחים לסגור את הפער ההתפתחותי.